Kandidaten

1.       Sam Goossens (27 jaar, Sint-Michielsgestel) als lijsttrekker. Sam zit momenteel voor GroenLinks in de raad en was voor deze partij vier jaar geleden de lijsttrekker. Hij heeft de afgelopen jaren een enorme persoonlijke groei laten zien in zijn werk als raadslid. Hij kijkt met voldoening terug op de afgelopen periode als raadslid. Hij is erg trots op een motie van hem die is aangenomen zodat er 1,4 miljoen Euro naar sociale woningbouw gaat. Daarnaast vindt hij zichzelf vaardiger geworden in het politieke spel als raadslid. Sam is al jaren een van de prominente leden van GroenLinks en heeft veel bijgedragen aan de opbouw van GroenLinks in deze gemeente. Hij studeert momenteel de masterstudie Public Administration, International & European Governance aan de universiteit van Leiden. Sam kenmerkt zich door zijn enthousiasme en zijn goede communicatieve vaardigheden. Hij heeft een brede interesse voor zowel groene als sociale thema’s, wat voor de positie als lijsttrekker erg belangrijk is. Hij is ook een groot voorstander om met een gezamenlijke lijst deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Sam heeft een goede klik met de beoogde nummer 2 op de lijst, Adriaan van der Maarel.

2.       Adriaan van der Maarel (49 jaar, Berlicum) Adriaan is momenteel actief als raadslid voor de PvdA. Hij zit nu ruim een jaar in de raad en het bevalt hem prima. Hij wil daarom ook graag verder. Adriaan wil zich de komende tijd vooral gaan bezighouden met sociale thema’s, eenzaamheid en armoedebeleid. Hij wil hierbij graag burgers betrekken om met hem mee te denken en mee te doen.Adriaan vindt dat hij het afgelopen jaar is gegroeid en dat is terug te zien in zijn inbreng in de raad. Hij is meer van hoofdlijnen dan van details. Hij kiest bewust voor een tweede plek op de lijst, na Sam. Dit heeft ondermeer te maken met een druk gezinsleven en een drukke baan als manager Public Affairs bij RWE. Adriaan is ook een groot voorstander van een gezamenlijke lijst.
   

3.       Keme van Putten (46 jaar, Berlicum) Keme is al 20 jaar actief voor de PvdA. Ook is ze lid van het interim bestuur GroenLinks – PvdA. Ze is een Bredase in hart en nieren, maar woont al vele jaren met veel plezier in Berlicum. Ze vindt het belangrijk dat ze als zwarte vrouw kan meepraten en meedenken in de plaatselijke politiek. De onderwerpen waarvoor Keme zich de komende jaren wil gaan bezighouden zijn betaalbare woonruimte voor jongeren, jeugdzorg en armoedebeleid.   Keme heeft nog geen ervaring met het raadswerk maar zegt zich snel in te kunnen werken. Daarnaast wil ze in ieder geval actief worden in de steunfractie. Keme is een voorstander van een gezamenlijke lijst.
In het dagelijkse leven is Keme assistent manager bij de kinderopvang.

4.     Mechteld van Weert (50 jaar, Sint-Michielsgestel)

Mechteld zet zich graag in voor de gemeenschap waarin zij en haar gezin wonen en waar ze is opgegroeid. Ze is al lang actief in de gemeenschap bijvoorbeeld voor (voormalig) Jong Nederland, Mini-Gestel en de EHBO. Daar zag ze hoe de gemeente dingen niet handig aanpakte en waarbij vaak de menselijke maat ontbrak. Mechteld werkt op dit moment als verpleegster in de thuiszorg in Schijndel. Daar voert ze dus WMO-taken uit voor de gemeente Meierijstad. Ze weet wat dingen in de praktijk betekenen en als voormalig manager in de gehandicapte zorg snapt ze ook wat procesmanagement en beleid inhouden en hoe dit zich (vaak niet) verhoudt tot de zorg in de praktijk. Deze ervaring wil ze meenemen in de gemeenteraad. Haar idealen zijn: zorg goed voor mensen en voor de aarde.

5. Overdam G.A.H. (Geert) (m) Berlicum

6. van Hoeckel J.J. (Jan Jaap) (m) Gemonde

7. Willems A.H.M. (Adrie) (m) Sint-Michielsgestel

8. van Riel R.E.J. (Rijnepje) (v) Gemonde

9. Cooijmans B.B. (Bart) (m) Den Dungen

10. Nelissen L.M.T.M. (Bert) (m) Sint-Michielsgestel

11. van Helvoirt G.W.M. (Bert) (m) Berlicum

12. Oosterbroek E. (Egbert) (m) Sint-Michielsgestel

13. Boldewijn J.M.A.M. (Hans) (m) Berlicum

14. van den Berg T. (Teunis) (m) Gemonde

15. van der Heijden A.H. (Adri) (m) Berlicum

16. Veelenturf P.W.M. (Paul) (m) Den Dungen