De pandemie heeft kinderen en gezinnen zwaar onder druk gezet. De vele lockdowns en verplichte quarantaines kwamen bij beiden hard aan. Sommige ouders verloren hun baan, er waren ondernemers die hun zaak moesten sluiten. In veel gezinnen heeft dat voor de nodige stress gezorgd. Het thuisonderwijs duwde ouders in een rol waar ze niet op berekend waren, en waar ze soms ook helemaal niet toe in staat waren. Daar bovenop kwamen plotseling de hoge energieprijzen en toenemende inflatie. Gezinnen stonden onder druk, dus ook de kinderen hebben geestelijk hun portie wel gehad. Het kan niet anders dat dit probleem bij jeugdzorg op het bord komt, terwijl die zorg toch al in zwaar weer zit.

Jeugd en onderwijs vroegen natuurlijk altijd al veel aandacht van de politiek, maar nu de pandemie zo’n beetje op z’n einde loopt, moeten alle zeilen extra worden bijgezet.  Onderwijsachterstanden zijn gegroeid, sommige kinderen hebben depressieverschijnselen en de kloof tussen kinderen van praktisch opgeleide en academisch opgeleide ouders is de afgelopen twee jaar gegroeid. Voldoende werk aan de winkel voor de gemeente.

GroenLinks/PvdA vraag zich af: is onze gemeente hierop voorbereid? Weten ouders waar ze hulp kunnen vragen? Welke voorzieningen zijn er voor ouders die bijvoorbeeld geen laptop kunnen bekostigen? Kan elk kind binnen onze gemeente sporten of zwemles volgen?  En niet te vergeten: waar hebben ouders en de Jeugdzorg behoefte aan?

GroenLinks/PvdA mag zich gelukkig prijzen met Keme van Putten, zij staat hoog op de kandidatenlijst voor de aanstaande verkiezingen. Keme is assistent-manager en gespecialiseerd pedagogisch medewerker voor Kanteel Kinderopvang. In 1998 betrad zij als jonge gescheiden moeder weer de arbeidsmarkt en werkt nu alweer ruim 22 jaar met kinderen. Zij heeft veel geleerd over de problematiek waar veel kinderen mee te maken hebben. Haar interesse en kennis in het welzijn en de ontwikkeling van kinderen wil ze nu met enthousiasme en gedrevenheid gaan inzetten in de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel.

Ook is zij vastbesloten om de samenwerking te versterken tussen verschillende organisaties en professionele vertrouwenspersonen zoals huisartsen, thuiszorgmedewerkers, bewindvoerders etc. En dat allemaal in het belang van de kinderen in de gemeente Sint-Michielsgestel. Elk kind heeft recht op een gelukkige jeugd, vindt Keme, daar doet ze het dan ook allemaal voor!